IMC Mensontwikkeling - Opleiding Intuïtief Coachen

In de opleiding Intuïtief Coachen leer je coachen via een combinatie van Westerse en Oosterse (gespreks)technieken en elementen uit het Oosterse mensdenken. Zo ga je een werkelijke verbinding aan met de ander ‘van hart tot hart’ en help je mensen met hart en ziel bij essentiële vraagstukken over leven en werk. Het ontwikkelen van een open en professionele grondhouding als coach staat centraal. Daarmee creëer je ruimte om je intuïtie vol zelfvertrouwen in te zetten en help je de ander om zijn of haar intuïtie verder te ‘ont-dekken’. De boeddhistische levensvisie is een van de pijlers van de opleiding. De opleiding is op Europees niveau geaccrediteerd door de NOBCO en de EMCC.

Jouw  intuïtie vol zelfvertrouwen inzetten, om de ander te helpen zijn of haar intuïtie verder te ‘ont-dekken’
Tijdens de opleiding werk je aan een open grondhouding, waarin zowel jijzelf als de ander mag zijn wie je ten diepste bent. Je boort kennis aan die al in jou aanwezig is, maar soms om allerlei redenen nog niet toegankelijk is. Je gebruikt, naast ratio, je intuïtieve wijsheid en richt je op bewustwording, zowel van je eigen (denk)patronen, waarden en overtuigingen als van je intuïtieve kennis en wijsheid. Het lichaam vormt hierbij een belangrijke informatiebron. Van hieruit bied je oefeningen aan, waarmee de ander het contact met zichzelf op een dieper niveau aan kan gaan en vanuit eigen innerlijke wijsheid zijn of haar antwoorden vindt.

Methodieken
Je maakt kennis met methodieken die innerlijke kennis en wijsheid in het bewustzijn brengen zoals meditatie en visualisatie, energiereading, healing, mindfulness, Voice Dialogue, RET, scriptcirkel, energiewerk, aura’s en chakra’s, systeemopstellingen en natuurcoaching. Aan het eind van de opleiding heb je voldoende kennis, vaardigheden en methodieken doorleefd om jouw eigen werkwijze te vinden en volwaardige coachtrajecten uit te voeren.  

Praktische informatie
De opleiding Intuïtief Coachen bestaat uit 8 maandelijkse blokken van 2 dagen, verbonden door tussentijdse opdrachten. Tijdens een informatiebijeenkomst kun je vrijblijvend kennismaken, we nemen je graag mee in de sfeer van de opleiding. Voor data, verdere informatie of het aanvragen van onze brochure: www.mensontwikkeling.nl of bel met Linda Doornweerd op 06 53242530.

IMC Mensontwikkeling is een opleidingsinstituut op het gebied van leiderschap, coaching en communicatie. Uniek in onze aanpak is de combinatie van Westerse en Oosterse denkwijzen, met als basis een holistisch mensbeeld. Onze passie en ervaring liggen in het in beweging brengen van innerlijke kracht en bezieling.