Coach, bevrijd de leiders van morgen!

Een pleidooi om als coach de handschoen op te pakken en het leiderschap van morgen te versterken. Moedig leiderschap vraagt moedige leiders én moedige coaches. Durf jij de echte vragen te stellen? Durf je het aan je eigen angst en die van je klanten bespreekbaar te maken? Durf je het aan groot te denken? Zo groot dat je je realiseert dat er een nieuwe generatie leiders nodig is en dat jij daaraan bijdraagt? Ook als je niet persé alleen leiders coacht? Want leiderschap gaat in eerste instantie over persoonlijk leiderschap. Een samenleving waar angst minder regeert, waarin sterke mensen ook kwetsbaar kunnen zijn, waar we durven stralen met onze talenten... Lijkt het je wat? Laat je inspireren en uitdagen bij deze frisse performance van Marinka Lipsius.

Marinka Lipsius
Ze studeerde Sociale Wetenschappen, gaf 20 jaar leiding aan met name verandertrajecten, zette leiderschapstrajecten op en was daarnaast 20 jaar vertrouwenspersoon. Ze is warm pleitbezorger voor WarChild met wie zij de Kilimanjaro beklom, is moeder, dochter, vriendin, schrijver en eigenaar van buro ML&P.

Met zakenpartners begeleidt zij haar klanten op het gebied van leiderschapsontwikkeling, cultuurverandering, besluitvormingsprocessen en ethische vraagstukken. In 2016 verscheen haar eerste boek Factor MOED! (geschreven met co-auteur Remco Claassen) dat snel steeg in bestsellerlijsten, waaronder managementboek.nl, en daar ook een tijd op de eerste plaats stond. Marinka publiceert regelmatig artikelen en is spreker, trainer en coach.

Ze benadert vraagstukken vanuit een brede kennis en ervaring op het gebied van (organisatie) psychologie, verandermanagement en leiderschap. Ze neemt daarbij inzichten mee uit de neurologie, systeemtheorie maar schuwt ook wijsheidsverhalen, humor en confrontatie niet.

Marinka is een graag gevraagd spreker en trainer voor grote en kleinere groepen in zowel de profit als non-profit. Ze weet een breed publiek aan te spreken door haar ervaring met diverse culturen, lagen in organisaties en menselijk gedrag. Haar humor en concrete voorbeelden leiden tot ontspannen herkenning, impact en geven handvatten voor de praktijk van elke dag.