Ron de Jong

Sessie: Gelukkigere coachees en gelukkigere coaches

Sessie: Gelukkigere coachees en gelukkigere coaches

Als coach krijg je geregeld te maken met mensen die goed kunnen benoemen wat er allemaal niet goed gaat in hun werk, maar wat zorgt nu voor werkgeluk? In deze workshop kijken we naar de verschillende lagen van geluk en werkbeleving. Kennis uit de positieve psychologie en studies rond gelukkig werken worden gecombineerd met praktijkgerichte onderdelen gericht op persoonlijke ontwikkeling. We bespreken de effecten van werkgeluk en welke invloed we werkelijk op onze werkbeleving hebben. Daarnaast is er aandacht voor de valkuil van het te veel streven naar werkgeluk. Tot slot ga je aan de slag met hoe je deze inzichten in de coachpraktijk, en ook op jezelf, kunt toepassen.


Ron de Jong
Ron de Jong werkt als professioneel coach en trainer en is specialist op het gebied van werkbeleving. Hij begeleidt zowel individuele professionals als teams en organisaties naar gelukkiger werken.
Volgens Ron hebben de meeste mensen al baat bij een paar kleine aanpassingen om hun werk beter bij henzelf te laten passen. Dat die aanpassingen ook rigoureus kunnen zijn is te zien aan Ron zijn eigen loopbaan. Hij realiseerde zijn kinderdroom door dierenarts te worden, werd vervolgens docent om meer bezig te zijn met het helpen van mensen, en ontwikkelde zich daarna tot coach en trainer. Hoe meer werkervaring hij kreeg, hoe meer gefascineerd hij raakte in hoe mensen gelukkiger kunnen werken. Dit leidde uiteindelijk tot zijn specialisatie in werkbeleving.


Terug naar het overzicht