Thijs Launspach

Keynote: Fokking druk

Fokking druk

We zijn tegenwoordig druk, en soms zelfs fokking druk. Op ons werk (we werken meer dan ooit), in ons dagelijks leven (waarin we lijden aan FOMO) en tussen onze oren (waar we van onszelf verwachten dat we altijd perfect zijn) is de drukte toegenomen. Een volle agenda en een overvol hoofd, dat zijn de kenmerken van deze tijd. Het gevolg: meer stress dan ooit.
Stress is onvermijdelijk, maar druk zijn – dat is een keuze. Er wordt dan ook steeds meer van ons verwacht dat we goed met stress kunnen omgaan. Maar hoe blijf je in een druk leven toch goed voor jezelf zorgen? In deze talk legt hij uit hoe jij je rust houdt in drukke tijden en hoe je hier als coach aan kunt bijdragen.

Thijs Launspach
Thijs Launspach (1988) is psycholoog, trainer en auteur. Hij doceert bij de opleiding Psychologie van de Universiteit van Amsterdam is daarnaast eigenaar bij het Rustburo. Thijs Launspach is expert op het gebied van millennials. Specifieker gezien is zijn expertisegebied de twintigers van nu, de mindset van millennials, dertigersdilemma’s, quarterlifecrisis en generatieverschillen (op de arbeidsmarkt). Daarnaast doet hij onderzoek naar en spreekt hij over omgaan met stress.

Zijn eerste boek ‘Quarterlife’ kwam uit in 2012 bij Bert Bakker. Zijn tweede boek, ‘het Millennial Manifest’, is uitgekomen in oktober 2017 bij Valkhof Pers. ‘Fokking druk’, het nieuwe boek van Thijs Launspach, verscheen op 9 oktober bij Uitgeverij Unieboek. Wegens groot succes kwam de tweede druk al een week later. In ‘Fokking druk’ legt Thijs uit waarom we ons tegenwoordig vaak over de kop werken en wat je kunt doen om dat te voorkomen.


Terug naar het overzicht