StiR

StiR is een onafhankelijk keurmerk en register voor beroepsbeoefenaren op het gebied van begeleidingskunde, zoals (team)coaches, supervisoren en overige professioneel begeleiders. StiR maakt zich sterk voor een kritische en rechtvaardige beoordeling en bewaking van de kwaliteit van professioneel begeleiders.

Het beroep professioneel begeleider is een vrij beroep. Iedereen kan zich uitgeven als coach of supervisor. Het is belangrijk om kwaliteit aan klanten en/of opdrachtgevers aan te kunnen tonen. Dat kan door een registratie bij StiR.

Voor een registratie moet een professioneel begeleider voldoen aan een aantal criteria, zoals het volgen van een door StiR gecertificeerde opleiding, vlieguren maken en het vak goed bijhouden. StiR heeft een goed systeem ontwikkeld waardoor op een eenvoudige manier wordt aangetoond dat men voldoet aan de eisen. Iedere vijf jaar vindt een herregistratie plaats. De criteria staan voor effectiviteit en kwaliteit van de professional. Hiermee borgt StiR het onafhankelijk bewijs van kwaliteit.

StiR organiseert bijeenkomsten met een interessant inhoudelijk thema. Met een kort filmpje geven wij een sfeerimpressie van zo’n bijeenkomst.

Om met elkaar kennis te maken en te informeren, ontmoeten we u graag bij onze stand op de Dag van de Coach!
Wilt u nu al meer informatie over StiR, kijk op onze website www.stir.nu
StiR is ook te volgen op twitter @Stir_keurmerk