Moedig Minder: Versoberen van Zooikoorts naar Zin met de BASICS-therapie

Druk druk druk? Stress? Geen tijd? Rommel? Té veel? Kortom: Zooikoorts? Steeds meer mensen snakken naar een soberder, rustiger leven. Maar de weg naar eenvoud is niet altijd eenvoudig. Kiezen voor een soberder leven vraagt moed. Deze sessie toont een concrete uitweg voor wie verlangt naar een sober, zinvol leven.

In deze sessie ontdekken we de BASICS-therapie. Dit is een therapie die Zooikoorts behandelt. De BASICS-therapie werd op de Positieve Psychologie Wereldconferentie in Montréal bekroond met de ‘Avant-Garde Positive Clinical Intervention’ prijs. De BASICS-therapie is gebaseerd op een wetenschappelijk onderzoek bij meer dan vijfhonderd ervaringsdeskundigen: mensen en gezinnen uit alle lagen van de bevolking die ooit bewust gekozen hebben voor eenvoud. Mensen die ooit aan Zooikoorts leden, en nu veel meer zin ervaren in hun leven. Mensen die de stappen al hebben gezet, van Zooikoorts naar Zin. Met deze sessie ligt dit ook voor u en uw cliënten binnen handbereik.

Hein Zegers
Hein Zegers is de eerste Positieve Psycholoog van Vlaanderen. Hij is Master of Science in de Psychologie (gespecialiseerd in Positieve Psychologie) en ook Master of Arts in de Filologie (specialiseerd in Wetenschapscommunicatie). De voorbije twintig jaar deed hij in meer dan honderd verschillende landen veldwerk rond versoberen, welzijn en zin.

Hein Zegers werkte mee aan toonaangevende MOOCs als ‘The Science of Happiness’ (Berkeley University) en ‘Existential Well-Being Counseling’ (KU Leuven). Hein is één van de topexperts in het ‘World Book of Happiness’ en recent publiceerde hij het prijswinnende ‘Zooikoorts. Van Rommel en Drukte naar Rust en Zin met de BASICS-therapie’.