Keynotes & Workshops

Annet de Lange

Keynote: De nut en noodzaak van evidence-based psychologische coaching

De nut en noodzaak van evidence-based psychologische coaching?

In deze lezing staat Annet de Lange stil bij wat evidence-based psychologische coaching precies is en geeft voorbeelden van evidence-based coaching methodieken. Op een interactieve manier staat zij stil bij het nut en noodzaak ervan en hoe je morgen zelf meer evidence-based zou kunnen gaan coachen.

Annet de Lange

Annet de Lange (1977) promoveerde in 2005 cum laude bij de Radboud Universiteit. Na onderzoeksaanstellingen bij verschillende universiteiten werd ze in 2013 aangesteld als lector Human resources Management bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), een functie die ze vanaf 2018 combineerde met het bijzonder hoogleraarschap Succesvol ouder worden op het werk bij de Open Universiteit. Sinds 2022 is ze in dienst bij Berenschot als Senior managing Consultant. Annet de Lange is gasthoogleraar aan zowel de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Stavanger als de NTNU, faculteit Psychologie, Trondheim in Noorwegen.

Haar onderzoek richt zich op psychologische mechanismen die bijdragen aan duurzame inzetbaarheid op het werk, zoals werkvermogen, motivatie, competenties en zelfmanagement. Ze schreef (als co-acteur) meerdere boeken op het terrein van human resource management waaronder Een leven lang inzetbaar: werk- en handboek duurzame inzetbaarheid, Omdat het kan!, handvaten voor een inclusieve Arbeidsmarkt en Fit for the Future, toekomstbestendig HRM beleid.


Terug naar het overzicht