Esther van Fenema

Keynote: Gezonde patronen

Gezonde patronen

Esther ondersteunt toppresteerders: specialisten, medici, musici, ceo's, bestuurders. Omdat het soms eenzaam is aan de top en slimme hoofden soms ook gevoelig zijn. En ze intervenieert in de patronen in teams en in samenwerkrelaties. Omdat Human Resources eigenlijk altijd meer over Human Relations gaan. Door regelmatig patronen tussen mensen en in jezelf te bespreken, houd je ze gezond en scherp. Esther weet uit haar werk als psychiater hoe mensen ook vast kunnen komen te zitten in onhandige patronen. Slechte werkomstandigheden, aanleg, oude patronen van vroeger die onhandig geactiveerd worden in samenwerkrelaties; het kan flink misgaan. In deze lezing vertelt Esther over de patronen in onszelf en hoe je die een beetje gezond houdt en over haar fascinatie en verwondering van de diepere laag van patronen.

Esther brengt met deze keynote de mentale ontwikkeling in je organisatie op een hoger level. Hoe blijf je staan in de storm en houd je het gezond met elkaar? Esther wisselt haar wetenschappelijke kennis van het brein af met praktijkverhalen uit de spreekkamer en interventies op de werkvloer. Daarbij schuwt ze het nooit om liefdevol doch streng te prikkelen en haar eigen kwetsbaarheid op tafel te leggen.

Esther van Fenema

Esther is een bekende psychiater, ze werkt bij de crisisdienst en is high performance coach voor hoogpresterende teams en leiders. Ze leert je hoe je gezonde coping kunt opbouwen als er continu veel van je gevraagd wordt, en hoe je daarin relaties met jezelf en met je collega hoogpresteerders gezond en prettig houdt. Daarnaast is zij regelmatig te gast in de landelijke media als opiniemaker, waarbij ze het morele debat graag scherp voert. Ze schreef een aantal boeken waaronder Waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn? Het verlaten individu en De leegte voorbij.


Terug naar het overzicht