Marieke Jellema

Ronde tafel - Voorzitter NOBCO

Marieke Jellema - Voorzitter NOBCO

 

Quote: 'De kwaliteit van coaching is voor ons prioriteit 1'

Coaching is een geweldig vak. Het kan levens veranderen, mensen tot hun recht laten komen. Dat ervaren we als coaches keer op keer. Als  beroepsorganisaties hebben we een taak in de maatschappij: helderheid geven over wat een professionele coach is. En dat is minder ingewikkeld dan je denkt. Professionele coaches zijn aangesloten bij een beroepsorganisatie en onderschrijven de Internationale Ethische Code. Daarmee stellen ze zich toetsbaar op, vallen onder een klachtenreglement en committeren ze zich aan doorgaande ontwikkeling. Als wij als beroepsorganisaties het lef hebben om met elkaar deze standaard te zetten en van onze coaches te vragen dat zij zich certificeren, weet iedere partij die een coach inhuurt waar hij aan toe is en kan coaching het verschil maken. 

Marieke Jellema

‘Als je eenmaal professionele coaching hebt meegemaakt, gun je het iedereen. Mijn droom is dat professionele coaching beschikbaar wordt voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Coaching en de inzet van coachende vaardigheden kunnen bijdragen aan een inclusieve samenleving als we leren onszelf onder ogen te zien en de ander willen ontmoeten’

Marieke is Master Practitioner en sinds 1 april 2020 voorzitter van het bestuur van NOBCO. Samen met de collega’s in het bestuur geeft ze leiding aan NOBCO en werkt ze samen met de collega’s van EMCC Global. Naast het voorzitterschap heeft zij een eigen coachpraktijk, is zij voorzitter van de Raad van Toezicht van Raedelijn en lid van het bestuur in Engeland van TLM EW, een organisatie die zich inzet voor mensen die lijden aan lepra. En als er dan nog tijd over is, is ze te vinden in haar atelier en bezig als beeldend kunstenaar.

 


Terug naar het overzicht