Martin Heynen

Afsluiting: Maar hoe zit het nu eigenlijk met de kwaliteit van al die coaches?

Maar hoe zit het nu eigenlijk met de kwaliteit van al die coaches?

Als de ene helft van Nederland de andere helft coacht, dan kun je maar beter behoren bij die helft die na afloop een factuur kan sturen. Steeds meer mensen komen tot dat inzicht. En daarom komen er steeds meer coaches. Die steeds meer websites vullen met plaatjes en praatjes over blijdschap, geluk en zorgeloos leven. En steeds meer coaches die opleidingen beginnen waarin ze steeds weer nieuwe coaches opleiden. Geen beroepsgroep die het bijbelse gebod van 'Gaat heen en vermenigvuldigt u' zo letterlijk neemt als de Nederlandse coaches. 

Maar hoe zit het nu eigenlijk met de kwaliteit van al die coaches? En hoe weet een coachee of een opdrachtgever eigenlijk wie wel en wie geen kwaliteit levert? En hoe is het voor jou, om een beroep te hebben waar vooral smakelijk om gelachen wordt en waar je op een feestje niet zonder gene voor uit durft te komen…? Zijn wij wel kritisch genoeg op ons werk? En kunnen we erover lachen? Nou dat gaan we meemaken!

foto

 

Martin Heynen

coacht individuen en organisaties bij leer- en ontwikkelvragen op gebied van leiderschap, persoonlijke en professionele ontwikkeling. Hij is actief als trainer, supervisor en assessor van coaches. Daarnaast is hij lid van de Commissie Klachtbehandeling van NOBCO en geeft hij intervisie en supervisie over de ethische aspecten van coaching. Martin schreef tien webinars over de basis van het coachvak: ethiek, reflecteren en groei (www.martinheynen.nl)

 


Terug naar het overzicht