Keynotes & Workshops

Michiel Soeters

Workshop: Leiderschap, schaamte en vitaliteit

Leiderschap, schaamte en vitaliteit

Interactieve kennissessie voor coaches die werken met leiders/leidinggevenden in organisaties.

Dat vitaliteit en een gezond stress-systeem een sterke relatie met elkaar hebben, dat behoeft weinig uitleg meer. Hoe schaamte daar een rol bij speelt, is nog een onderbelicht fenomeen. Schaamte is een stressor van jewelste die veelvuldig leidt tot chronische stress en, als de schaamte getriggerd wordt, tot acute stress en een opvlammende reactie in het emotionele brein. Tel daarbij op dat veel leiders/leidinggevenden last van door schaamte gedreven patronen hebben en je begrijpt waarom onveiligheid in organisaties en relaties ontstaat.
Kennis die je als begeleider en coach goed kunt gebruiken om die patronen bloot te leggen en om leiders/leidinggevenden te helpen meer veiligheid in de relatie met zichzelf en anderen te brengen.
In deze workshop gaan we interactief aan de slag met deze thematiek, zodat je met meer kennis je volgende coaching opdracht in stapt.

Michiel Soeters

Michiel Soeters (59) werkte de afgelopen jaren veelvuldig rondom het thema schaamte in de begeleiding van mannen en vrouwen. Hij combineert in zijn begeleiding zijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven met actuele kennis over (ontwikkelings)psychologie, stress en veerkracht, verlies en rouw en zingeving. Als CSR Coach begeleidt hij in zijn praktijk GeenManOverboord mensen met chronische stress en burn-out. Daarnaast begeleid hij organisaties en hun leiders om burn-out bij zichzelf en hun medewerkers te voorkomen. Hij is als trainer en coach verbonden aan De School voor Transitie.

Hij vertaalde o.a. het boek ‘De Schaamtefactor’ van Dr. Stephan B. Poulter en schreef het boek ‘De leider als baken’ dat deze zomer verschijnt bij Futuro Uitgevers. Hij heeft er zijn missie van gemaakt om psychologische veiligheid te bevorderen in (werk) relaties.


Terug naar het overzicht