Peter Hoogeveen

Sessie - Business aikido, werken met je lijf

 Business aikido, werken met je lijf

Het vergroten van zelfbewustzijn staat centraal in deze korte business aikido workshop. En wel in beweging! Door het doen van eenvoudige fysieke oefeningen, die iedereen kan doen, ervaar je als deelnemer aan den lijve hoe je in alledaagse situaties onbewust je balans weggeeft, maar ook hoe je verrassend eenvoudig in diezelfde situaties weer vol-ledig in je kracht kunt stappen. Vol-ledig, dus vol van waar je voor wilt staan en met een ‘leeg hoofd’, dus onverdeelde aandacht voor de ander. Peter neemt je mee in een leuk en interactief spel waarin je ontdekt hoe je krachtig kunt zijn zonder kracht te zetten. Het gaat hierbij om verrassend kleine aanpassingen in je houding en gedrag waarmee je een enorm verschil kunt maken. Bovendien: je hebt er alles al voor in huis!

 

Peter Hoogeveen

is eigenaar van KIWORKX, zijn trainingsbureau van waaruit hij business aikido trainingen, workshops en keynotes verzorgd. Daarnaast ook lichaamsgerichte coaching. Daarbij put hij vanuit de combinatie van ruim 25 jaar ervaring in HR- en organisatieontwikkeling met ruim 25 jaar ervaring in Japanse krijgskunsten. Voor zijn schrijfdebuut ‘Business aikido’, waarin hij 8 krachtige aikidoprincipes uitlegt en illustreert mij bijzondere oefeningen, ontving hij een eervolle shortlistnominatie voor Managementboek van het jaar 2019.

Als sportieve jongeman leerde hij spelenderwijs de werking van universele principes kennen waarop krijgskunsten zijn ontwikkeld. Bijvoorbeeld dat kracht zetten altijd leidt tot weerstand en dat jezelf klein maken een uitnodiging aan anderen is om die ruimte in te nemen. Maar ook dat je, door jezelf te centreren, rust en overzicht kunt houden in extreem hectische situaties. Een nastrevenswaardig startpunt voor iedere leider en coach. Peter vertelt niet alleen zijn verhaal, hij geeft ook de beleving.  

 

 


Terug naar het overzicht