Prof. dr. Gabriël Anthonio

Keynote: Leiderschap zoeken en vinden

Keynote: Leiderschap zoeken en vinden, bij jezelf en de ander

Over stilstaan en weer in beweging komen

Leiderschap gaat over invloed uitoefenen, op jezelf en anderen. Dat gaat vaak goed, maar soms hebben we ook het gevoel dat we veel meer investeren dan het oplevert.
Hoe kunnen we ons impact vergroten, meer waarde toevoegen aan mensen en organisaties? Hoe kunnen we met minder moeite meer bereiken? Deze en andere vragen zal Gabriel Anthonio met ons behandelen. We staan kort stil bij de theorie, maar zullen vooral geïnspireerd worden door voorbeelden uit het dagelijkse leven en de praktijk. Hij zal openlijk vertellen wie zijn mastercoach is en op welke manier deze hem positief beïnvloedt.

 

Prof. dr. Gabriël Anthonio is een ervaren bestuurder in de zorg, wetenschapper en begeleider van mensen met persoonlijke leer- en ontwikkelvragen. Na zijn studie als groepsleider, maatschappelijk werker en in de sociale wetenschappen is hij in 2006 gepromoveerd op een veranderkundige vraagstuk over de humanisering van een justitiële organisatie: Humane waarden als leidraad bij een veranderopgave. Sinds 2015 is hij hoogleraar in Leiderschap, organisaties en duurzaamheid aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Hij is auteur van een aantal bestsellers, boeken die mensen op weg helpen bij hun persoonlijke reis, zoals:
Het zwitsers zakmes van de leider (2018), Het leven praat terug (2019) en De vorsten spiegel (2020). Sinds medio 2020 werkt hij naast zijn hoogleraarschap als partner voor de Galan Groep in Baarn waardoor hij zich volledig kan wijden aan het ondersteunen van organisaties, leidinggevenden en medewerkers bij hun veranderopgave.
Anthonio weet theorie aan de praktijk te verbinden waarbij hij niet alleen het verstand, maar vooral het hart van mensen aanspreekt. 


Terug naar het overzicht