Theo Compernolle

Keynote - Kruisvuur overleven

Kruisvuur overleven

Navigeren in (gecamoufleerde) conflicten in het management.
Coaches pakken meestal ongewenste gedrag van hun coachees aan op basis van ideeën over intra-persoonlijke invloeden. Dit zijn soms de minst belangrijke.  Er zijn meestal zeer invloedrijke inter-persoonlijke invloeden die het gedrag mee bepalen. Als tussen twee mensen of groepen de spanning oploopt, raakt er altijd een derde bij betrokken. Die wordt meegesleurd of mengt zich er op eigen initiatief in. Als je als coach aangesteld wordt in een systeem in (ontkend) conflict, ook al coach je slechts één persoon, dan ben jij die derde. Als je het conflict niet in kaart brengt word je een deel van het probleem en niet de oplossing.

Dr. Theo Compernolle,

neuropsychiater, is een onafhankelijke consultant, executive (team)coach,  trainer en key-note speaker op drie continenten. Hij is lid van de faculteit van het CEDEP in Fontainebleau.

Hij was voorheen Professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam,  professor in Leadership and Personal Development aan de Solvay Business School van de ULB in Brussel, adjunct professor aan het INSEAD waar hij met Mannfred Kets de Vries mee pionierde in groepscoaching. Hij was visiting professor oa. aan de Vlerick School Gent en het TIAS van de Universiteit van Tilburg.


Terug naar het overzicht