Wibo Koole

Sessie: Mindfulness en werkdruk: coach de baas!

Mindfulness en werkdruk: coach de baas!

Is mindfulness een probaat middel tegen werkdruk? Als je de marketing van mindfulnesstrainingen mag geloven wel. Maar is dat zo? Is mindfulness niet gewoon een truc om meer uit medewerkers te halen zoals de critici (‘McMindfulness’) zeggen? Leidt mindfulness wel tot een betere gezondheid en meer werkplezier voor de medewerker? Ook als de baas er niks mee op heeft?

In deze workshop ontrafelen we de zin en onzin over mindfulness op het werk en hoe je het als coach kunt benutten. Wat werkt eigenlijk, wat zegt de wetenschap? Aan welke condities moet mindfulness op het werk voldoen zodat het zinvol is voor de medewerkers en ook de organisatie verder helpt. Wat en hoe train je mindfulness op het werk en wat kun je ermee als coach?


Wibo Koole

Wibo Koole (1954) is mededirecteur van het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Hij is al ruim tien jaar trainer en expert op het gebied van mindfulness in organisaties en schreef twee boeken: Mindful Leiderschap voor effectieve teams en organisaties (2012) en Mindful Werken: In 8 stappen je werkdruk de baas (2013).
Hij is op diverse manieren professioneel betrokken bij de ontwikkeling van het vak van mindfulnesstrainer: als hoofddocent aan de opleiding tot mindfulnesstrainer in organisaties bij het CVM en als supervisor van mindfulnesstrainers. Recentelijk schreef hij samen met internationale wetenschappers een opiniërende review over de ontwikkeling van het vakgebied van mindfulness in organisaties: Running too far ahead? Towards a broader understanding of mindfulness in organisations.


Terug naar het overzicht