Nederland op z'n mooist

Ferry Zandvliet is een hardwerkende, sportieve en sociale Rotterdamse fysiotherapeut met het hart op de tong. Het sociale en zijn omgang met mensen is een direct gevolg van de 15 jaar dat hij werkzaam was in de horeca. Een noodlottige stapavond met een complexe enkelbreuk tot gevolg bracht hem voor revalidatie bij een fysiotherapeut. Vanaf dat moment wist Ferry; dàt wil ik worden!

Uit iets negatiefs iets positiefs halen doet Ferry van nature. Op 13 november 2015 bezoekt Ferry met zijn vrienden een concert in theater Bataclan in Parijs. Een willekeurige popzaal die deze avond doelwit is van een aanslag door IS terroristen. 89 mensen worden doodgeschoten maar Ferry en zijn vrienden overleven de aanslag. Een jaar later weet Ferry ook uit deze intens heftige ervaring iets positiefs te halen.

Ferry merkt dat praten over deze ervaring, de enorme impact op zijn leven, het omgaan met de media, het gebruik van medicatie, het niveau van hulpverlening en de allesbepalende factoren van vriendschap, humor en muziek niet alleen hem helpen dit trauma een plekje te geven maar ook anderen helpt en inspireert.

Het verhaal van Ferry is oprecht, intens en aangrijpend maar laat ook inzien dat heftige impact in een mensenleven ook mooie dingen kan brengen.